Case 1: Toplenzen


"Onze orders zijn met 10% gestegen, de omzet met 8%."
Rob Faas, eigenaar Toplenzen.nl
 
‘Selexit heeft recent een complete front- en backoffice voor onze webwinkel www.toplenzen.nl gebouwd. Op deze site kunnen consumenten in Nederland en België online contactlenzen en -vloeistoffen bestellen. De samenwerking is goed verlopen. Pascal is een betrouwbare man, echt een Pietje Precies. Mijn ervaring is dat IT’ers vaak maar een deel van het geheel zien. Wij hebben te maken met enerzijds de verkoopkant van onze webwinkel, anderzijds de administratieve backoffice. De webwinkel is leidend, maar de administratie is niet minder belangrijk. Ze moeten matchen. Dat hebben ze bij Selexit goed in de gaten. Uit onze webstatistieken bleek het volgende... 50% van onze klanten weet ons te vinden, maar slechts 20% koopt. Dus 30% haakt af, hoe kan dat? Conclusie: onze site bevatte teveel lagen.

Selexit heeft het bestelproces teruggebracht van 5 naar 3 stappen. Sindsdien zijn de orders met 10% gestegen, de omzet met 8%. Op het oog lijken het kleine verschillen, maar bij een miljoenenomzet is het een forse verbetering. Het traject heeft een halfjaar geduurd. Vanaf het in kaart brengen van de doelstelling tot en met het doortesten. D-day is zonder stress verlopen. Onze oude site bleef in de lucht, totdat de nieuwe helemaal naar wens was. De werkelijke omzetting duurt enkele minuten. Daar hebben onze klanten niets van gemerkt.

Als ik Selexit moet omschrijven, komt betrouwbaar het eerste bij me op. Het zijn geen cowboys. Hun werkwijze is transparant en degelijk. Ze geven heel helder aan wat wel en niet kan. Veel andere bedrijven werken met een losse verkoper die je ‘binnenhaalt’. Die belooft van alles. Daarna kom je in contact met de technische afdeling en die melden dan, dat het toch niet kan. Zo werkt Selexit niet. Het onderhoud van de site verzorgen we zelf. Selexit heeft een klantvriendelijk CMS-systeem gebouwd. Het stelt ons in staat snel te schakelen.’
 
De kortste weg naar 1.001 intelligente IT-oplossingen? Bel +31 30 634 31 32.